veiligheidsglas

Inbraakwerend / Gelaagd glas

Inbraakwerend glas geeft bescherming tegen inbraak, vooral op plaatsen waar de inbreker langere tijd bezig kan zijn zonder gezien te worden. Tevens is inbraakwerend glas uiterst geschikt tegen vandalisme en verminderd risico’s op verwondingen. Als het glas breekt, houdt de folie het glas namelijk bij elkaar.

De inbraakwerendheid wordt bereikt door het toepassen van gelaagd glas, waarbij de dikte van de glaslagen, het aantal, de soort en dikte van de folielagen bepalend is voor het uiteindelijke resultaat

Eigenschappen van gelaagd glas:

  • inbraak werend
  • kogelwerend
  • hoge isolatiewaarde

Hoe dikker het glas en hoe meer lagen folie er worden toegepast, hoe meer inbraak werend het glas wordt.

Gehard glas

Gehard glas is tot 5 maal sterker dan normaal enkel of dubbelglas, bij breuk valt het glas niet in gevaarlijke scherven uiteen maar in kleine korrels zonder scherpe randen.

Uitermate geschikt voor toepassingen waarbij het glas veilig en stootvast moet zijn zoals bijvoorbeeld: Balustrades, tafelbladen, deuren en achterwanden.

Draadglas

draadglas-1

Draadglas is een glassoort met metalen draden in het glas als wapening, meestal in een vierkant rasterpatroon.

Het draadglas houdt bij een breuk de glasscherven bijeen, dit zorgt ervoor dat het glas zowel een veiliger als inbraak werende werking heeft.

BRANDWEREND GLAS

Brandwerend glas is veiligheidsglas met een brandvertragende werking. Brandwerend glas is zoals gelaagd glas opgebouwd uit meerdere lagen en is voorzien van een brandvertragende gel die opzwelt wanneer deze wordt blootgesteld aan vuur. Bij brand zet deze gel bij ongeveer 120º uit, waardoor een hard en ondoorschijnend scherm ontstaat. Brandwerend glas is in diverse soorten verkrijgbaar met elk een eigen brandvertragingstijd.

brandwerend-glas-4

De afgelopen jaren zijn de veiligheidsvoorschriften met betrekking tot brandveiligheid in kantoren en woonruimtes flink aangescherpt. Voorbeelden van openbare gebouwen waar brandwerend isolatieglas gebruikt wordt zijn; ziekenhuizen, schoolgebouwen, hotels, restaurants, winkels, kantoren, vliegvelden, stations en musea. Voor een oplossing en advies op maat neemt u vrijblijvend contact met ons op.

brandwerend_glas